Η ιστορία μας

Ο Βόσπορος δημιουργήθηκε το 1996 από τον Χρήστο και τον Γιάννη Μπισίλκα στη συνοικία της Φιλιππούπολης, στην Λάρισα.

Προπολεμικά στο ίδιο σημείο, λειτουργούσε το μπακάλικο του παππού τους, Χρήστου Μπισίλκα, πρόσφυγα από την Ανατολική Ρωμυλία, στο ισόγειο της οικογενειακής κατοικίας.

Εκτός από τα είδη μπακαλικής, το κατάστημα πουλούσε και σέρβιρε ρετσίνα και τσίπουρο παραγωγής τους με λιγοστούς μεζέδες. Έτσι σύντομα έγινε μπακαλοταβέρνα, στέκι της προσφυγικής συνοικίας. Ο γιος του, Γιώργος Μπισίλκας, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση, λειτουργώντας στην ίδια θέση ένα “σκεμπετζίδικο”, ταβέρνα που σέρβιρε ένα είδος ζεστής σούπας, παραπλήσια με τον πατσά, αγαπημένο έδεσμα των εργατών και μερακλήδων της περιοχής.

Ο Χρήστος και ο Γιάννης Μπισίλκας συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση με μία νέα πρόταση. Το παλιό κατάστημα της Φιλιππούπολης ανακαινίστηκε και δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος χώρος εστίασης και διασκέδασης με νέο γαστρονομικό και οινικό προσανατολισμό.

Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας στη Φιλιππούπολη, το κατάστημα μεταφέρθηκε σε νέο χώρο, στην πλατεία της συνοικίας Λιβαδάκι.

Το 2014, ο «Βόσπορος» βρήκε την οριστική του θέση στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, στον γραφικό πεζόδρομο της Απόλλωνος. Επί σειρά ετών, ο «Βόσπορος» συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα να προσφέρει υψηλής ποιότητας γαστρονομικές και οινικές προτάσεις , κερδίζοντας το απαιτητικό κοινό της πόλης.